16/5/14

Μάκης Μαντάς: Για μια νέα ζωή, πάνω σε μια νέα κοινή λογική





Αυτό που θα κριθεί σ'  αυτές τις δυο Κυριακές δεν είναι απλά κάποιοι αριθμοί και ποσοστά, ούτε η επιβεβαίωση της αλήθειας του καθένα μας αλλά το πώς θα είναι η επόμενη μέρα. Αν δηλαδή θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για μια μεγάλη αλλαγή. Αν θα υπάρξει δυνατότητα να παλέψουμε για να ξαναχτίσουμε αυτή τη χώρα, αν το αποτέλεσμα μας δώσει την αισιοδοξία να αγωνιστούμε για δημοκρατία και αξιοπρέπεια.  Μ' αυτήν την έννοια δεν είναι μια απλή εκλογική μάχη γιατί οι προϋποθέσεις για να ξαναφτιάξουμε τη χώρα μας, είναι κατ' αρχήν να φύγουν και να υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Σ' αυτά μπορούν να συμβάλλουν οι εκλογές, αλλά δεν αρκούν. Η προσπάθεια που ξεκινάει την επόμενη των εκλογών θα πρέπει να είναι να ενωθούμε ξανά, πάνω στα θεμελιώδη κοινά οράματα, τελικά σε μια νέα κοινή λογική. Να δουλέψουμε για μια χώρα που να αξίζει να ζούμε.
Στην κατεύθυνση αυτή, το να πάρουμε τη διοίκηση της περιφέρειας μπορεί να βοηθήσει. Αρκεί να δουλέψουμε για να οργανώσουμε τη ζωή  στην περιφέρεια σε μια άλλη βάση και να μην δεν υποταχθούμε στη λογική της διαχείρισης της υπάρχουσας κατάστασης.

Μάκης Μαντάς*
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά
με τη Δύναμη Ζωής (Ρένα Δούρου)

* Ο Μάκης Μαντάς γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα από γονείς Πειραιώτες. Γιατρός νευρολόγος με σημαντικό ερευνητικό έργο στη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Εργάζεται πλήρως και αποκλειστικά – για λόγους αρχής – εδώ και 13 χρόνια στο ΙΚΑ-ΠΕΔΥ Δραπετσώνας. Από τα φοιτητικά χρόνια υπήρξε ενεργός στην αριστερά και στο φοιτητικό κίνημα, στη συνέχεια στο συνδικαλιστικό κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών και σε όλους τους μεγάλους αγώνες του λαού μας τα τελευταία χρόνια.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής  του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέλος της  της Γραμματείας του Τμήματος Υγείας, συντονιστής του προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου