Στην ενίσχυση του εμπορικού κόσμου της πόλης αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή συνάντησή του με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Το Λιμάνι της Αγωνίας Θοδωρής Δρίτσας.
Ειδικότερα, στη συνάντηση με τον πρόεδρο Νίκο Μανεσιώτη, τον γενικό γραμματέα Τάσο Παντελάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, παρουσία και του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Δημήτρη Αρμενάκη, ο Θ. Δρίτσας αναφέρθηκε στην ανάπλαση κτηρίων με στόχο την ανάδειξη της πειραιώτικης αγοράς και του παραδοσιακού εμπορίου και παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού αναφορικά με το υπαίθριο εμπόριο, την αναβάθμιση των λειτουργιών της πόλης, την καθαριότητα, την ευρύτερη αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, την αναβάθμιση των σχέσεων του ΕΣΠ με τον δήμο για κοινές δράσεις και την ανταπόδοση του λιμανιού προς την πόλη, την εμπορική χωροταξία και τις χρήσεις γης, την εγκαθίδρυση κεντρικής Ιπποδάμειας αγοράς τροφίμων και τα εμπορευματικά και ναυτιλιακά επιχειρηματικά πάρκα.
Ο Θ. Δρίτσας, που συνοδευόταν από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Γώγο, Περικλή Διακουμάκο, Γιάννη Καρδαρά, Μαρία Σταθάκη, Αναστασία Φραντζεσκάκη και από τον Παύλο Τριανταφύλλου, μέλος της κίνησης, δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση:
"Προσερχόμαστε σε αυτές τις εκλογές διεκδικώντας τον Δήμο Πειραιά. Να αναλάβουμε ευθύνες, και αυτό μας βάζει σε μια ξεχωριστή θέση απέναντι στον Πειραιώτη. Η πόλη αλλάζει. Είναι ολοφάνερο πως για τον Πειραιά κυοφορούνται νέες δυνατότητες. Το ιστορικό εμπόριο της πόλης αποτελεί πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Στη νέα δημοτική αρχή είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε και τη γνώση και την εμπειρία σε συστηματική συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο και τον σύλλογο της πόλης. Ο Πειραιάς μπορεί και πρέπει να γίνει πόλη ελκυστική για όλους τους επισκέπτες, είτε είναι τουρίστες είτε κάτοικοι όλης της Αττικής".